Ajánlott, szükséges ingyenes szoftverek

Az alábbi szoftverek szükségesek lehetnek a web maradéktalanul élvezhető böngészéshez.

Rendszer ellenőrző

Win7 advisorA Windows 7 Upgrade Advisor olyan ingyenes eszköz, amely a számítógép hardver összetevőit megvizsgálva megállapítja, hogy alkalmas-e a végleges Windows 7 optimális futtatására. Ellenőrzi a processzort, a tárhelykapacitást, a memóriát, a grafikus kártyát, illetve feltérképezi az esetleges kompatibilitási- és driver-problémákat. A Windows 7 végleges rendszerkövetelményei a következők: 1 GHz processzor (x86 vagy x64), 1 GB RAM (x86) vagy 2 GB RAM (x64), 16 GB tárhely (x86) vagy 20 GB tárhely (x64) DirectX 9 kompatibilis grafikus kártya WDDM 1.0 (vagy újabb) támogatással További rendszerkövetelmények Windows XP Mode-hoz: Intel-VT vagy AMD-V processzor, 2 GB RAM és további 15 GB tárhely.

Letöltés indítása

 

Web böngészők

Mozilla Firefox 3A Mozilla Firefox 3 hatékonyan gazdálkodik a számítógép erőforrásaival azzal, hogy folyamatosan törli a memóriából az egymás után megnyitott böngészőablakok adatait. A böngésző további újdonsága: privát böngészési mód, HTML5, a Fülek szabad mozgatása, helymeghatározó technológiák támogatása (Geo Location), dinamikus szín-profilok kezelése, reklámablakok blokkolása, gyorsított adatcserét segítő technológia (JSON ) A böngésző funkcióit modulokkal bővíthetjük, kezelőfelületét pedig témákkal segítségével átváltoztathatjuk.

Letöltés indítása
  • Operációs rendszer:Windows XP, Windows Vista, Windows 7 

 

Internet Explorer 7Internet Explorer: A Microsoft böngésző 8-as változatában színes oldalfülek, pornómód, webszeletek, hasonló honlapok elérése egy gombnyomásra, szűrési lehetőséget találunk, mely a külső kémkedéstől védi meg a felhasználót. A gyorsabb funkciók mellett memóriakímélőbb működést és biztonságosabb böngészést ígér.

Letöltés indítása.

  • Támogatott operációs rendszerek: Windows XP Service Pack 2; Windows XP Service Pack 3, Windows 7

OperaOpera:Az új Operaböngésző a Presto motorra épülve gyors és kényelmes böngészést tesz lehetővé. A régebbi változatban megszokott funkciók mellett (levelezés, widget minialkalmazások, bittorent, szinkronizálás stb-) a Turbo funkció az egyik érdekessége, ahol az Opera proxy szerverein keresztül tölti le a tárolt oldalakat, ezzel is gyorsítva a böngészést. További tulajdonsága az áttervezett kezelőfelület, a látványosabb böngészőfül-kezelés, az 51 nyelvet támogató Hunspell-alapú helyesírás-ellenőrzés, illetve az automatikus szoftverfrissítő modul.

Letöltés indítása

  • Operációs rendszer:Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 

OperaMacintosh számítógépeken ismert Safari böngésző új változata a Nitro motorra épül, amely gyorsabb böngészést tesz lehetővé. Speciális lehetőségek: privát böngészés, többablakos megjelenítés, beépített letöltésvezérlő, kereső, többféle beállítható blokkolás, RSS támogatás, illetve a látványos, a megnyitott weboldalak háromdimenziós megjelenítését biztosító cover flow funkció.

Letöltés indítása

  • Operációs rendszer:Windows XP, Windows Vista, Windows 7 

Google chromeA Google Chrome 3 olyan nyílt forrású böngésző, amely az egyszerű kezelőfelülete mellett biztonságos böngészést tesz lehetővé a böngészési szálak elválasztásával. Jellemzője a dinamikus lapok, az összeomlás elleni védelem, az inkognitó üzemmód, valamint az azonnali könyvjelzők és a Beállítások importálása. Alkalmas megjeleníteni a Kedvenc webhelyeinek miniatűrjeit és a címsávba gépelt adatok alapján keresési javaslatokat kínál fel.

Avant BrowserAvant Browser: Kisméretű böngésző az Internet Explorerre épül. A szoftver lehetőségei: RSS olvasó, kibővített keresések, Kedvencek csoportosítása és online tárolása, popup oldalak, flash animációk, vagy képek blokkolása, illetve a több ablakos, füles megjelenítés.

FlockFlock Browser: Mozilla-motorra épülő böngésző, amelybe számtalan, közvetlenül elérhető közösségi technológiát integráltak. Ilyen például a saját blogok gyors elérése, a Flickr, a Photobucket szolgáltatások, a del.icio.us, a Shadows webcímgyűjtők közvetlen elérése, illetve különleges RSS kezelések, ahol a hírolvasót gyorsan és egyszerűen kezelhetjük.

 

A lap tetejéreA lap tetejére...

Linux - operációs rendszer Linux - nyílt forráskódú operációs rendszer

UbuntuAz Ubuntu egy népszerű, könnyen kezelhető, sokoldalú, látványos megjelenésű operációs rendszer. A legkisebb netbookoktól, a laptopokon és az asztali számítógépeken keresztül egészen az adatközpontokban lévő óriási kiszolgálókig mindenhol megállja a helyét. A rendszer szabadon letölthető, használható, továbbadható, tanulmányozható és módosítható igényei szerint. Ingyenesen használhatja, akár üzleti célra is.

Letöltés indítása

A lap tetejéreA lap tetejére...

PDF adatok olvasása

Adobe Acrobat ReaderAcrobat Reader: Az Adobe Reader PDF adatok on- és offline megnyítására alkalmas ingyenes szoftver. Kiemelt támogatást nyújt: a keresés, az PDF űrlapok, a Webrögzítő, a Javítás és Megjegyzéskezelés terültén. Az Adobe Reader 8 új szolgáltatása a Start Meeting gomb, amely megnyitja az Adobe gazdagépalapú Acrobat Connect szoftver szolgáltatását: ezzel az Adobe Flash Playeren keresztül valós idejű online csoportmunkát biztosít.

Letöltés indítása

Adobe Acrobat ReaderFoxit reader: A kisméretű, gyors PDF-néző alapszintű lehetőségekkel rendelkezik. Alkalmas az Acrobat PDF-adatok megnyitására, az oldalak nagyítására, elforgatására, illetve azok elmentésére. A program magyarítását online végezhetjük el a Language - magyar menü kiválasztásával.

Letöltés indítása

  • Operációs rendszer:Windows XP, Windows Vista, Windows 7,Windows 2000

 

A lap tetejéreA lap tetejére...

Irodai programok

Open OfficeOpenOffice: Nyílt forráskódú, szabad hozzáférésű irodai csomag a következő alkalmazásokkal: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, a BASE névű adatbázis-kezelő, rajzoló- és egyenletszerkesztő, teljes PDF támogatás. Alkalmas az elterjedt irodai szoftverek által készített dokumentumok kezelésére: Microsoft Word 95/97/2000, Excel 5.0/95/97/2000, PowerPoint 97/2000, stb. Valamint használhatjuk HTML-szerkesztésre. OpenOffice 3 újdonságok: szebb kezelőfelület, ODF 1.2 valamint docx, xlsx, pptx támogatás, táblázat oszlopok méret 1024-nél nagyobbak lehetnek, szöveges dokumentumok szerkesztésénél egyszerre több oldal is látható, jegyzeteket lehet fűzni a munkához, az új grafikon-elemek. Blogok közvetlen elérhetősége.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows Vista/Win 2000/Windows 7

A lap tetejéreA lap tetejére...

Animációk megtekintése

Adobe Flash PlayerAz Adobe Flash Player segít Flash animációkat tartalmazó filmeket nézni és Flash játékokat játszani a számítógépen.

 

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 2003 Server/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0/Win XP Media Center Edition
 

SilverlightSilverlight: A Microsoft multimédiás platformja lehetőséget nyújt a tartalmak, a három dimenziós grafikák látványos megjelenítésében, támogatja a H.264 formátumú videókat, a Deep linking keresőoptimalizálás, a Youtube videók beillesztését, illetve számtalan látványos megoldásokat. A szoftver egyaránt használható böngésző kiegészítésként, illetve mint önállóan futtatható szoftver is felhasználható.

 

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows Vista/Windows 7
 

A lap tetejéreA lap tetejére...

Játékhoz

Shockwave PlayerA Shockwave Player a Macromedia Director által készített Web tartalmat jeleníti meg. A Shockwave Player segítségével számos kápráztató 3D játék és élmény, interaktív termék bemutató és online oktató alkalmazás is elérhető. Néhány játékhoz vagy animációhoz szükség lehet erre az ingyenes bővítményre, használjuk bátran.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 2003 Server/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0

A lap tetejéreA lap tetejére...

Java alapú programokhoz

JavaAz ingyenesen letölthető Java Runtime Environment a Java programok használatához ajánlott szoftver, pontosabban kifejezetten szükséges bizonyos Java programok futtatásához.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0

A lap tetejéreA lap tetejére...

Zene

WinampWinamp: a népszerű mp3-lejátszó ötös változata tölthető le az oldalról. A program, a hagyományos lehetőségek mellett - MP3, OGG, AAC, WAV, MOD, XM, S3M, IT, MIDI és filmek (AVI, ASF, MPEG, NSV) lejátszása - új kezelőfelülettel és számtalan egyéb lehetőséggel rendelkezik: internet TV, új pluginek, skinek átvétele a 2.x és a 3.x verziókból. Illetve CD-írás és zenei CD-k grabbelése is az új, gyorsabb szoftver részét képezi. A Winamp 5 újdonsága: AACPlus encoder, Internet Surround Music, Microsoft WMA encoder stb.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 

AudacityAudacity: az ingyenes hangszerkesztő kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: WAV, MP3, OGG támogatás, 26 beépített effektus. Tetszőleges csatornákat használhatunk, ezeket vághatjuk és összeilleszthetjük, keverhetjük. Egyéb lehetőségek: spektrum- és frekvenciaanalizáló, valamint kiváló hangdigitalizáló.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Windows 2000, Windows XP 

A lap tetejéreA lap tetejére...

DVD, CD

Daemon toolsDaemon Tools Lite: DVD- és CD-emulátor, amely egyszerre négy darab virtuális DVD/CD meghajtó emulálására alkalmas. A program további lehetősége: beépített SPTD, cue, bin, iso, ccd (CloneCD), bwt (Blindwrite), mds (Media Descriptor File), cdi (Disjuggler), nrg (Nero ImageDrive) adatok kezelése. Figyelem! A program ingyenes változatában beépített DT SearchBar található. Magyarítása a csomagban található 1038.dll segítségével történik: ezt másoljuk át a telepített lang-programkönytárba. Magyarítás: Sziládi Gábor.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, window7 

Dormat factoryA FormatFactory egy többfunkciós konvertáló, amely beépített kodek-modulok segítségével gyorsan és hatékonyan dolgozik. A szoftver kezelése egyszerűen történik: a baloldalt található legördülő menüből választhatjuk ki a konvertálás típusát (mobil, film, zene, kép, stb.), majd a megjelenő ablakban az Add File használatával tölthetjük be az egy, vagy tetszőleges számú adatot, illetve teljes könyvtárat. Ugyancsak itt állathatjuk be az átalakítás jellemzőit és a konvertálás helyét. Támogatott formátumok. Film: MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF. Zene: MP3//WMA/MMF/AMR/OGG/M4A/WAV. Kép: JPG/BMP/PNG/TIF/ICO. Valamint iPod/iPhone/PSP/BlackBerry formátumok. Extra: DVD ripper, sérült adatok javítása.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Windows XP, Windows Vista
A lap tetejéreA lap tetejére...

Tömörítők

Total CommanderA Total Commander az egyik legismertebb és legjobban használható fájlkezelő Windows rendszerhez. Az új Total Commander kiadásban, ahogy a verziószám is jelzi, szinte kizárólag hibajavítások vannak. A Total Commander a jól ismert fájlkezelő eszközök mellett rendelkezik a még DOS alapú Norton Commander sok jó tulajdonságával is. Ezek mellett találunk a programban beépített FTP klienst is. A program képes a tömörített állományokat könyvtárként kezelni és tömörített állományból tömörített állományba másolni fájlokat. Mellette vagy helyette javaslom letölteni az ugyanitt található TCUP, azaz Total Commander Ultima Prime 3.0 programot, ami nem más, mint a TCMD 7-es kiadása, nyakonöntve egy sor pluginnal és segédprogrammal. Rendkívül jól használható fájlkezelő rengeteg beépített funkcióval.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0
 

WinZipA WinZip tömörítő program új próbaverziója, mely már RAR formátumot is képes kicsomagolni. Az összes elvárható funkcióval rendelkezik, amikhez néhány extra is társul: javított tömörítés, BZ2 fájlok kitömörítése, WAV fájlok tömörítése adatvesztés nélkül.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0
 

WinZipWinRAR: A könnyen kezelhető, grafikusfelülettel rendelkező tömörítő- és archiváló szoftverrel elsősorban RAR-típusú állományokat kezelhetünk, illetve hozhatunk létre. Egyéb lehetőségek: ZIP, ARJ, LHA, TAR stb. adatok kezelése, önkitömörítő archívumok előállítása, darabolás, jelszóvédelem, ellenőrzés, Explorer integrálás.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows Vista/Win 2000/Windows 7
 
A lap tetejéreA lap tetejére...

Kiegészítők

DirectXJavítsa fel számítógépe teljesítményét DirectX9.0.-el. A DirectX a Microsoft futtatókörnyezete, megléte elengedhetetlen a különféle multimédiás alkalmazások, háromdimenziós szoftverek és játékok problémamentes használatához.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0

XP Codec PackAz Xp Codec Pack egy ingyenes csomag, mely az összes fontos codec-et tartalmazza a médiakönyvtár tartalmának élvezetéhez hibaüzenetek nélkül. A telepítés során meghatározhatja, hogy mely codec-ekre lesz szüksége.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP

Win7 codecWindows 7 Codec Pack: Windows 7-hez készített kodekcsomag elsősorban Windows Media Playerhez és a Media Centerhez, de más lejátszókkal is használható. Az összes fontos videofájl lejátszását lehetővé teszi, így például a DivX, XviD, x.264, mkv, avi, mpeg videókat is. A csomag részét képező Settings Application konfigurálóval egy felületen lehet testreszabni a különböző formátumokra vonatkozó beállításokat, például a térhatású hangot vagy a feliratok kezelését. Ez a kodekcsomag szinte minden fontos formátummal, viszont csak akkor működik helyesen, ha mellette más kodekek és hasonló segédprogramok nincsenek telepítve. (VLC-t vagy KMPlayert gond nélkül lehet használni vele.)

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Windows 7

Flash get logoAz ingyenes FlashGet minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel egy modern letöltés vezérlőnek rendelkeznie kell: a párhuzamos letöltés több beérkező adatot jelent, melyeket szétbontva gyorsabb letöltés válik lehetővé, miközben alternatív keresés szintén lehetséges hasonló oldalakon. Támogatja a torrent file-ok letöltését, továbbá az eMule-t is. (Ugyanakkor viszont az 1.81-es volt az utolsó hivatalosan is magyar nyelvű változat.)

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows Vista/Windows 7/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0

M torrentA BitTorrent letöltőszoftver alapjául szolgáló technológia új kiadása gyorsabb letöltést biztosít automatikus sávszélességmenedzselési megoldásának köszönhetően. A uTorrent kliensprogram gyakorlatilag ugyanazt a programot takarja, amelyet BitTorrent néven le lehet tölteni a készítők honlapjáról, azonban az újfajta megoldás egyelőre még csak tesztverziójú változatban érhető el.
Újítások a letöltőszerverekkel történő alternatív kommunikáció, amely révén kijátszható az egyes internetszolgáltatók által alkalmazott bittorrent-szűrés és a kevesebb erőforrás.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows Vista/Windows 7/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0

Google EarthGoogle Earth: Látványos műholdfelvételek, háromdimenziós megjelenítés, részletes keresés, hatalmas adatbázis és tucatnyi extra szolgáltatás jellemzi a Google Föld (Google Earth) programot. A térképeknél pár méteres felbontás is elérhető a programmal, illetve 3D-s utazásokat tehetünk, elsősorban a nagyobb városokban és a nevezetesebb természeti, földrajzi látványosságoknál. A Google Föld 5 újdonsága: magyar kezelőfelület, utazás a múltba, tengeralatti utazás és információs adatbázis, turisztikai , gazdasági tartalmak megjelenítése, Mars bolygó részletes térképe, illetve csillagászati, asztronómiai térképek.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Windows XP, Windows Vista
 
 
A lap tetejéreA lap tetejére...

Képnézegetők

InfraViewAz InfraView egy nagyszerű, könnyen kezelhető és ingyenes képnézegető program, mely rendelkezik a legfontosabb tulajdonságokkal: böngésző, vetítő és editor egyben. Az IrfanView kicsi, de annál hasznosabb szoftver. Amellett, hogy több, mint 60 grafikai formátumot olvas, audio és video, valamint animált GIF állományok kezelésére is alkalmas. Ez az ingyenesen letölthető szoftver integrált formátum konverterrel, képfeldolgozóval és scanner kontrollerrel is rendelkezik. az XnView-hoz hasonlóan képes együttműködni a Total Commanderrel. A frissítések, javítások listája megtekinthető: http://www.irfanview.com/main_history.htm. Kezelőfelülete elég „fapados”, de a program mérete kicsi, ehhez képest a tudása viszont óriási és gyors is. Megbízható szoftver, csak ajánlani lehet! Egyenlőre magyar fordítás nem érhető el, de ami késik nem múlik.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0
 

PicasaPicasa: az ingyenes szoftverben gyors képnézőt, kategorizálót és webalbum-szerkesztőt, illetve feltöltött találunk. Alkalmas képek szerkesztésére (elfogatás, átalakítás, színmanipulációra), támogatja a lapolvasók és a digitális kamerák használatát.. Különlegessége a nyomtatási funkciók gazdagsága, valamint a képbemutatók, webalbumok, vízjelek készítése, a webkamera kezelés, illetve a DVD/CD-írás. A hármas változat újdonsága a lent található menüsor, amikkel a saját Blog, a kép és videómegosztókat érhetjük el gyorsan.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0
A lap tetejéreA lap tetejére...

Chat

SkypeSkype: A P2P technológiát használó kommunikációs szoftver alkalmas egyéni és konferencia hívások lebonyolítására videó-, telefon-, valamint szöveges üzenetek küldésére. Számtalan kényelmi szolgáltatás és különleges Eszköz segíti a felhasználót a szoftver kezelésében, illetve a lehetőségek kibővítésében: ezeket az Eszköz Menüben érhetjük el. Az új verzió egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelület kapott, valamint a videó-konferenciák minősége is látványosan javult.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:
Win XP/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0

Windows Live MessengerAz MSN Messenger Live változata számtalan off- és online szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. A kommunikációs szoftverrel egyéni szöveges beszélgetések mellett, konferenciák, illetve élő videobeszélgetések lebonyolítására is alkalmas. A szöveges kommunikációhoz hangulatjeleket (smile) használhatunk, adatokat, dokumentumokat, például képeket is megoszthatunk egymással. További szolgáltatások: más Live szolgáltatásokkal összekapcsolható, levelek fogadása, blogok készítése, fotótár elérése.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:

Win XP/Windows 7/Windows Vista/Win 2000/Win 98/Win Me/Win 95/Win NT 4.0
A lap tetejéreA lap tetejére...

Levelezés

Windows liteHa a "Letöltés" gombra kattint, azzal elfogadja a Microsoft szolgáltatási szerződését és adatvédelmi nyilatkozatát. A letöltés frissítéseket tartalmazhat a számítógépén található Windows Live programokkal kapcsolatban. Ezekre és egyéb Microsoft programokra vonatkozóan további frissítéseket tölthet le a Microsoft Update webhelyről. További információ

Letöltés indítása

Operációs rendszer: Windows XP SP2 szervizcsomaggal (csak a 32 bites változat), Windows Vista (32 bites vagy 64 bites változat), Windows 7 béta (32 bites vagy 64 bites változat) vagy Windows Server 2008. Megjegyzés: A Windows XP operációs rendszer nem támogatja a Windows Live Movie Maker használatát.

 

Mozilla ThunderbirdA Mozilla Thunderbird magyar nyelvű levelezőkliense POP3, IMAP, illetve NewsGroup-kezeléssel is rendelkezik. A szoftver kiemelt szolgáltatása az extra hatékony spam-szűrés, más levelezőkből való importálás, az új címke- és keresőrendszer, valamint kezelőfelület.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 

IncrediMailAz IncrediMail könnyen használható, multimédiás lehetőségekben funkciógazdag és egyben szórakoztató levelezőprogram. További jellemzője a gyors és kényelmes keresőeszköz, a fejlett Address Book, valamint az egyedi megjelenítésű levelek készítése.

Letöltés indítása

Operációs rendszer: Windows XP, Windows Vista 

 

A lap tetejéreA lap tetejére...

Vírusirtó

AvastAvast: Komplett, magyar nyelvű víruskereső, mely egyaránt alkalmas levelek, valamint a háttértárolók ellenőrzésére. Beállíthatjuk a keresés időpontját, az online adatbázis frissítését, az állandó védelmet és a hatékonyságot. Otthoni, nem üzleti célra a program regisztrálása ingyenes, ami a www.avast.com címen érhető el.

Letöltés indítása

Operációs rendszer: Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000, Windows XP 

Avira antivirAvira AntiVir Personal: A vírusok és egyéb kártevők semlegesítésére alkalmas víruskereső online frissítési lehetőséggel és hatékony. többszintű védelmi rendszerrel rendelkezik. A Virus Guard lehetősége állandó jelleggel figyeli rendszerünket és megakadályozza az ismert, illetve ismeretlen (Heuristic scanning) féreg- és trójai vírusok behatolását: tömörített állományok kezelésére is alkalmas. Az AntiVir Personal Edition csak személyes használatra ingyenes.

Letöltés indítása

Operációs rendszer: Windows Vista, Windows XP, Windows 7 

COMODOCOMODO Internet Security: A Commodo IS tűzfal és víruskereső egy csomagban, amely otthoni gépekhez használható ingyenesen. A tűzfal ellenőrzi a ki- és befele irányuló adatokat, illetve ezeket a szoftvereket és azok komponenseit, valamint tartalmazza a HIPS (HOST Intrusion Prevention System) amely hatékonyan véd a még nem ismert veszélyek ellen. A COMODO Antivírus állandó védelmet biztosít a különféle kártevők ellen, legyen az trójai, vagy worm vírus. Adatbázisa online frissíthető.

Letöltés indítása

Operációs rendszer: Windows Vista, Windows XP, Windows 7 

Microsoft securityA Microsoft Security Essentials ingyenes víruskereső egyszerű használattal, csekély gépigénnyel rendelkezik és a háttérben meghúzódva fut. Ellenőrzi a beérkező levelek mellékleteit, a letöltött fájlokat, valamint a teljes rendszerünket. Manuális keresésnél választhatjuk a gyors (Quick scan), vagy lassabb, de részletesebb módszert (Full scan). Illetve beállíthatunk időzített ellenőrzést (scan schedule). A a már feltelepített vírusvédelmi szoftver mellé nem célszerű feltelepíteni.

Letöltés indítása

Operációs rendszer:  Windows XP, Windows 7

 

A lap tetejéreA lap tetejére...